Orbán Viktor Joe Bidennek: Magyarország a NATO tagjaként továbbra is elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelemben

2021. augusztus 27. – 18:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kabuli repülőtéren történt terrortámadás nyomán táviratot küldött Joe Biden amerikai elnöknek Orbán Viktor miniszterelnök, aki a magyar emberek nevében részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, és mielőbbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek – írja az MTI.

Orbán azt írta, mélyen megdöbbentette az a szörnyű terrortámadás, amely csütörtökön történt a kabuli repülőtéren. Emellett arról is biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország mint a NATO tagja, továbbra is szilárdan elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelemben, és minden rendelkezésére álló eszközt be is fog vetni ebben. Gondolatban velük vagyunk, és imádkozunk az amerikai népért ezekben a nehéz időkben – zárta sorait a kormányfő.

Csütörtökön alig pár órával azután, hogy az amerikai, az ausztrál és a brit kormány is arra figyelmeztetett, hogy Afganisztánban küszöbön áll egy terrortámadás a tálib szélsőségesek elől menekülők által szorongatott kabuli reptér ellen, az Iszlám Állam két öngyilkos merénylője gyorsan be is váltotta a fenyegetést. Joe Biden a merénylet elkövetőinek azt üzente, hogy le fogják vadászni őket, de a tálibok is elítélték a támadást. Arról, hogy miért robbantott az Iszlám Állam a tálibok területén, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!