Most, hogy egy ideje vége az olimpiának, Észak-Korea is leadta az első közvetítését

2021. augusztus 13. – 06:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eljutott az olimpia Észak-Koreába is: bár a záróünnepség augusztus 8-án volt, Kim Dzsongunék augusztus 10-én már le is adták az első olimpiai közvetítést az állami tévében.

A július 21-i női focimeccset választották, amiben a brit női válogatott 2-0-ra győzött Chile ellen. De abból is csak hetven percet adtak le, úgyhogy nem lehet tudni, a gólokból mennyit láttak az észak-koreaiak. Azt a BBC szerint azt sem tudni, honnan szerezték meg a felvételt a meccsről.

Észak-Korea a korábbi években általában már néhány nappal a nyitóünnepségek után elkezdte sugározni a sporteseményeket, úgy tűnik, idén kicsit megcsúsztak.

A tokiói olimpiára nem is küldtek sportolót, mert Észak-Korea azt állította, így akarják megvédeni őket a koronavírustól. 1988 óta ez volt az első nyári olimpia, amin nem vett részt észak-koreai versenyző.

Kim Dzsongunék azt is állítják, náluk egy koronavírus-fertőzött sincs, de virológusok szerint ez nem túl valószínű. Ettől viszont még komoly hatása van a bezárkózásnak: az országból menekülő külföldi diplomaták beszámolója szerint súlyos élelmiszer- és gyógyszerhiány tapasztalható Észak-Koreában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!