Jó napja volt Ferenc pápának, szülőhazája Copát, fogadott hazája Eb-t nyert

2021. július 12. – 14:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa osztozik az örömben az argentin és az olasz futball válogatott győzelme miatt, de néhány napot még kórházban kell maradnia vastagbélműtétje után, írja az AP.

Ferenc pápa július 4-i vastagbélműtétje után még néhány napot a római Gemelli kórházban tölt a rehabilitációs kezelés „optimalizálása” érdekében – közölte hétfőn a Vatikán. Eredetileg úgy volt, hogy még az előző hétvégén hazaengedik a katolikus egyház vezetőjét, de egy kicsivel mégis tovább kell maradnia.

A 84 éves egyházfő a műtét óta vasárnap jelent meg először a nyilvánosság előtt, és jó formában volt, amikor a 10. emeleti kórház erkélyéről elmondta heti imáját. Az alkalmat arra használta fel, hogy

ingyenes egészségügyi ellátást követeljen mindenkinek.

Ferencnek van oka a jókedvre: vasárnap szülőhazája, Argentína 1-0-ra legyőzte Brazíliát, és megnyerte a Copa Américát, a fogadott hazája, Olaszország pedig megnyerte az Európa-bajnokságot, miután este büntetőpárbajban győzött Anglia ellen.

A Vatikán közölte, hogy a pápa, aki a Buenos Aires-i San Lorenzo szurkolójaként nőtt fel, „osztozott az örömben” mindkét nemzeti csapat győzelme miatt, és megismételte meggyőződését a sport értékeinek fontosságáról és arról, hogy

el kell fogadni minden eredményt, beleértve a vereséget is.

A vatikáni közlemény idézte Ferencet, aki szerint „csak így, az élet nehézségeivel szembenézve érdemes játékba hozni magunkat, harcolva, anélkül, hogy feladnánk, reménnyel és hittel”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!