A gyilkosságot is beismerte a Sarah Everardot elrabló és megerőszakoló brit rendőr

2021. július 9. – 13:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónappal azután, hogy az emberrablást és az erőszakot is elismerte a Sarah Everard megölésével vádolt rendőr, most a harmadik vádpontban is vallomást tett, és beismerte, hogy meggyilkolta a nőt március elején. A 48 éves Wayne Couzens ügyvédje úgy fogalmazott, hogy védence őszintén megbánta a tettét, tudja, hogy megérdemli a büntetést, és azzal is tisztában van, hogy ebben a történetben nem ő az áldozat – írja a Reuters.

Couzens a börtönből, videón csatlakozott be a pénteki meghallgatásra, és lehajtott fejjel ismerte be bűnösségét Sarah Everard meggyilkolásában. Tom Little ügyész elmondta, hogy a férfi korábban soha nem találkozott még a nővel, mielőtt elrabolta volna, a bíró pedig hozzátette, hogy nem lesz egyszerű megállapítani, hogy mi történt, mert Couzens eddig csak egy teljesen téves leírást adott az esetről.

A következő meghallgatás, amelyen az ítéletet is kihirdetik majd, szeptember 29-én kezdődik, ezen a pszichiátriai szakvéleményeket is figyelembe fogják majd venni.

James Sturman, a férfi ügyvédje elmondta, hogy védencének vallomásai is mutatják, hogy őszintén megbánta, amit tett. Azt is hozzátette, hogy a férfi reggel elmondta, hogy élete végéig fogja viselni ezt a terhet, ám saját szavai szerint ezt meg is érdemli. Couzens azzal is tisztában van, hogy ebben az ügyben Everard családja és barátai az igazi áldozatok, nem pedig ő.

Virágok, illetve egy „Csak hazafelé sétált” felirat a Sarah Everard halála után tartott megemlékezés helyszínén – Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP
Virágok, illetve egy „Csak hazafelé sétált” felirat a Sarah Everard halála után tartott megemlékezés helyszínén – Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP

A 48 éves, korábban diplomáciai létesítmények őrzésével megbízott Wayne Couzens március 3-án rabolta el Everardot, aki épp egy barátjától tartott haza. A nő holttestét egy héttel később közel 80 km-rel messzebb, egy erdős területen találták meg. A férfi ellen március 13-án emeltek vádat. Everard halála után országos szinten kérdés lett, hogy mennyire biztonságosak – különösen sötétedés után – a brit nyilvános terek a nők számára. Erről részletesen is írtunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!