Európában nyaral az évekig apja fogságában élő dubaji hercegnő

2021. június 21. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A madridi Barajas nemzetközi repülőtéren járt a dubaji uralkodó lánya, Latifa al-Maktúm hercegnő, akinek szabadságáért az ENSZ és több jogvédő szervezet is aggódott az elmúlt hónapokban. A Sioned Taylorként azonosított brit nő vasárnap este osztott meg egy fotót az Instagram-oldalán, amin a hercegnővel együtt látható a madridi reptéren. „Nagyszerű európai nyaralás Latifával” – írta a képhez.

A 35 éves hercegnő korábban többször is meg akart már szökni az apjától, Mohamed bin Rásid al-Maktúmtól, aki állítása szerint gyakorlatilag egy kalitkában tartotta őt fogva. 2018-ban egy finn barátnőjével próbált elmenekülni Dubajból, de pár nap után lekapcsolták őket.

Egy közzétett vallomásában vadállatnak nevezete az apját, és azt állította, hogy bezárva tartja és kínozza őt, nem engedi, hogy nővérével felvilágosult életet éljenek. 2020 nyara óta a külvilág szinte semmit sem tudott a hercegnőről, mire a királyi család idén februárban azt közölte, hogy Latifára otthon vigyáznak.

Májusban aztán Sioned Taylor feltöltött egy képet az Instagramra, ami alapján a hercegnővel és egy másik nővel egy dubaji plázában voltak. A metaadatakból nem derült ki, hogy pontosan mikor készült a kép, de a háttérben a Demon Slayer: Mugen Train című film plakátja látható, amit május 13-án mutattak be az Egyesült Arab Emírségekben.

A BBC értesülései szerint nem véletlenül került fel az a fotó a közösségi oldalra. A Free Latifa elnevezésű kezdeményezés alapítója, David Haigh szerint több pozitív fejlemény is történt az elmúlt időszakban a hercegnő ügyében. Sem az Egyesült Arab Emírségek londoni nagykövetsége, sem pedig az ENSZ nem kommentálta a fotó felbukkanását, ahogy a mostani, madridi repülőtéren készült fotót sem.

„Örömmel látjuk, hogy Latifa látszólag útlevéllel rendelkezik, utazik, és egyre nagyobb szabadságot élvez, ezek nagyon pozitív hírek” – mondta David Haigh, aki azt is megerősítette, hogy a hercegnő közvetlenül kapcsolatba lépett a szervezete több tagjával. (via Guardian)

Latifa hercegnő történetéről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!