Elkészült a dubaji világkiállítás magyar pavilonja, közel 11,3 milliárd forintból

2021. május 29. – 17:32

Elkészült a dubaji világkiállítás magyar pavilonja, közel 11,3 milliárd forintból
Ez csak a látványterv, az igazi pavilonról ugyanis még nem közöltek fotót – Forrás: hungaryexpo2020.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződtek a munkálatok a dubaji világkiállításra épített magyar pavilonban, az épület pedig már csak a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt, írja az MTI. A Makovecz-stílusú, többszintes faszerkezetű épület október 1-jén nyitja meg kapuit a világkiállításra várt 25 millió látogató előtt.

Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa, az Ybl Miklós-díjas Csernyus Lőrinc tervezte, a vázon pedig 17 magyar ács dolgozott több hónapon keresztül, írja a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye. Mint írják,

„az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik az ország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait”.

Mint arról már korábban írtunk, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára eddig közel 11,3 milliárd forintot költött a magyar kormány az adófizetők pénzéből, a költségek pedig májusban is folyamatosan nőttek. A világkiállítás magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, amit Rogán Antal minisztériuma felügyel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!