Tovább drágult a dubaji világkiállításon való magyar részvétel, a sámándob duplájába kerülhet

2021. május 25. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés május 26.

„A megjelent írás valótlan, téves állításokat tartalmaz” – írta a Telexnek az Expo 2020 Magyarország Nkft. Közölték továbbá, hogy

„A Dubaji Világkiállításon történő magyar megjelenés összköltsége nem változott, a projekt megvalósításához plusz forrás igénybevétele nem történt – az egy éves halasztás ellenére is a projekt indításakor meghatározott költségkerettel gazdálkodunk. A világjárvány miatt új egészségügyi szabályozások kerültek bevezetésre a szervezők által, ezért korábban nem tervezett megoldások alkalmazása vált szükségessé, de a projekt összköltsége ennek ellenére sem változott.”

Korábban írtuk:

Tovább nőtt a dubaji világkiállításon való részvétel költsége, írja a Napi.hu.

Nettó 950 millió forintért a Moonlight Event Szolgáltató Rendezvényszervező Kft. végezheti az idénre halasztott Expo 2020 Dubaji Világkiállítással kapcsolatos rendezvényszervezési feladatokat.

Májusban derült ki, hogy 666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei – emlékeztet a lap. A drágulással a magyar helyszín már több mint 11 milliárd forintba, a milánói világkiállításra készült sámándob duplájába kerülhet.

A kormány idén februárban kiemelten fontos közérdeknek minősítette a beruházást a veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazásával élve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!