666 millióval drágult a dubaji kiállítás magyar pavilonja

2021. május 5. – 19:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pótmunkák miatt 666 666 000 forinttal drágult az idén őszre halasztott dubaji expó pavilonjáról szóló szerződés, írja a K-Monitor. Ezzel a pavilon ára elérte a közel 11,3 milliárd forintot.

A hivatalos leírás szerint a pavilon „gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte”, és „a látogatóknak a pavilonban lehetőségük lesz megismerni a magyar gasztronómiai palettát, megízlelni méltán híres vizeinket, de hazánk különleges kézműves termékeivel is találkozhatnak”.

A pavilon látványterve – Fotó: hungaryexpo2020.hu
A pavilon látványterve – Fotó: hungaryexpo2020.hu

A dubaji világkiállítás magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, amit Rogán Antal minisztériuma felügyel. A projektet a WHB-Épkar Építőipari Kft. kapta meg, ami a Paár Attila-féle West Hungária Bau Kft. (WHB) és a Szeivolt család tulajdonában álló Épkar Építőipari Kft. közös vállalkozása, írja a 444.

A dubaji világkiállítás 2020-ban lett volna, de a koronavírus miatt eltolták 2021 őszére. A magyar beruházásokat a kormány nemrég kiemelkedően fontos közérdeknek minősítette, a veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazásával élve, írja az RTL. Így aztán a közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!