Magyar férfi mentett ki a tengerből egy nőt Indiában, össze is jöttek

2021. május 10. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nupur Gupta 2019 februárjában jógát oktatott az indiai Goa államban, két óra között pedig gyakran járt úszni a tengerbe. Az egyik ilyen alkalommal viszont annyira erős volt a sodrás és a hullámok, hogy Nupur nem bírt kiúszni a partra. Ekkor sietett segítségére egy magyar férfi, Bosnyák Attila, és egy vízimentő segítségével kimentették a nőt a vízből.

Nupur viszonzásul egy fagyit vett Bosnyáknak, és itt kezdődött kettejük románca. A negyvenes éveiben járó férfi egyébként nem Magyarországról érkezett Indiába, hanem Hollandiából, ott él és dolgozik. Ezután a nő a férfihoz költözött Hollandiába, ellátogattak Magyarországra Bosnyák családjához, végül 2020 márciusában össze is házasodtak, és azt tervezik, Görögországba költöznek.

A CNN hosszan írt Nupur és Bosnyák történetéről, amiről itt olvashat.

Idén tavasszal Nupur hazautazott Indiába, azóta is ott ragadt, mert Indiában hetek óta pusztít a koronavírus-járvány újabb hulláma, és az országban egyelőre nem látják a kiutat. Az ország egészségügyi rendszere az összeomlás szélére sodródott, az ellátásra szoruló betegek tömegesen kényszerülnek a kórházakon kívülre, a helyzetet pedig az országban uralkodó súlyos oxigénhiány is súlyosbítja. Újdelhiben a város krematóriumai nem bírták a terhelést, ezért parkolókban kezdtek halotti máglyák építésébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!