Biden beszélt Putyinnal az ukrajnai helyzetről

2021. április 13. – 18:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna melletti csapatmozgásokról, kibertámadásokról és személyes találkozóról beszélt Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök – írja az AP. Ahogy korábban írtuk, feszült a helyzet Ukrajna és Oroszország között, az ukránok inváziótól tartanak. Emögött egyrészt az oroszok által támogatott szakadárok támadásai, másrészt az orosz hadsereg csapatmozgásai is állnak. A jelenlegi helyzetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nem Biden az első, aki arra kéri Putyint, hogy próbálja meg oldani a feszültséget: a NATO főtitkára és Angela Merkel is erre kérte az orosz vezetőt.

Ezen kívül Biden azt mondta Putyinnak, hogy az USA fel fog lépni a nemzeti érdekeinek védelmében, utalva a kibertámadások sorozatára, amiket – az USA szerint – az orosz állam által támogatott hekkerek hajtottak végre.

A hatékonyabb tárgyalás érdekében az amerikai elnök egy személyes találkozó szervezését is felvetette, amit egy harmadik országban tartanának az elkövetkező hónapokban. Ott beszélné át a két országot érintő, legfontosabb kérdéseket.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!