Biden beszélt Putyinnal az ukrajnai helyzetről

2021. április 13. – 18:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna melletti csapatmozgásokról, kibertámadásokról és személyes találkozóról beszélt Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök – írja az AP. Ahogy korábban írtuk, feszült a helyzet Ukrajna és Oroszország között, az ukránok inváziótól tartanak. Emögött egyrészt az oroszok által támogatott szakadárok támadásai, másrészt az orosz hadsereg csapatmozgásai is állnak. A jelenlegi helyzetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nem Biden az első, aki arra kéri Putyint, hogy próbálja meg oldani a feszültséget: a NATO főtitkára és Angela Merkel is erre kérte az orosz vezetőt.

Ezen kívül Biden azt mondta Putyinnak, hogy az USA fel fog lépni a nemzeti érdekeinek védelmében, utalva a kibertámadások sorozatára, amiket – az USA szerint – az orosz állam által támogatott hekkerek hajtottak végre.

A hatékonyabb tárgyalás érdekében az amerikai elnök egy személyes találkozó szervezését is felvetette, amit egy harmadik országban tartanának az elkövetkező hónapokban. Ott beszélné át a két országot érintő, legfontosabb kérdéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!