Moszkvának finoman szólva nem tetszik, hogy Biden legyilkosozta Putyint

2021. március 18. – 12:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml „nagyon rossznak” tartja Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőre tett megjegyzését – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Az MTI híre szerint Peszkov azt mondta,

hasonló kijelentés „még nem volt a történelemben”.

Az orosz szóvivő arra reagált, hogy Biden szerdán az ABC amerikai televíziónak adott interjújában, kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette Putyint, és kilátásba helyezte, hogy hivatali partnere „meg fog fizetni” a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozásért.

Biden arról is beszélt, hogy elég jól ismeri Putyint, és úgy gondolja, hogy az orosz elnöknek nincs lelke. Ezt egyik találkozójukon meg is mondta neki, mire Putyin csak annyit felelt, hogy akkor megértik egymást. Arra a kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e Putyint, Biden igennel válaszolt.

Putyin egy nappal a Biden-interjú után jó egészséget kívánt az amerikai elnöknek.

„Hogy mit felelnék neki? Jó egészséget! Egészséget kívánok neki. Ezt irónia nélkül mondom”

– nyilatkozott egy kérdésre válaszolva Putyin csütörtökön egy élő tévéműsorban.

Az elnök azt fejtegette, hogy mások megítélésében mindenki önmagából indul ki. „Amikor gyerekkorunkban az udvaron összevesztünk, azt mondtuk egymásnak: aki mondja másra, az mondja magára. És ebben mély pszichológiai értelem rejlik” – vélekedett az orosz elnök az MTI szerint.

A befolyásolási kísérlet, illetve a SolarWinds nevű texasi informatikai cég elleni korábbi hekkertámadás miatt Oroszország szankciókra számíthat az Egyesült Államok részéről. Az oroszok természetesen tagadják, hogy beavatkoztak volna a választásokba, Később tovább gyűrűzött az amerikaiak és az oroszok diplomáciai konfliktusa, Oroszország konzultációra hazahívatta washingtoni nagykövetét.

Az amerikai titkosszolgálatok szerint Kína végül kimaradt, de Irán a demokraták, Oroszország Donald Trump oldalán próbált beavatkozni a 2020-as elnökválasztásba. A jelentés szerint Putyin személyesen hagyta jóvá az akciót, Bidenék szankciókat lengettek be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!