Joe Biden gyilkosnak nevezte Putyint egy interjúban

2021. március 17. – 14:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy frissen nyilvánosságra hozott hírszerzői jelentés szerint Vlagyimir Putyin engedélyével próbálták meg az oroszok manipulálni az amerikai elnökválasztás kimenetelét, és megakadályozni Joe Biden győzelmét. Az oroszok természetesen tagadják mindezt. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője alaptalannak, hibásnak és bizonyíthatatlannak nevezte a jelentésben szereplő állításokat, míg Marija Zaharova hazugságról és a dezinformációról beszélt.

Joe Biden amerikai elnök az ABC-nek adott interjújában azt mondta: Putyinnak vállalnia kell a következményeket, amiért megpróbált beavatkozni az elnökválasztásba. „Meg fog fizetni ezért, hamarosan meglátják, hogyan” – mondta az év elején beiktatott elnök. A Reuters információi szerint a befolyásolási kísérlet, illetve a SolarWinds nevű texasi informatikai cég elleni korábbi hekkertámadás miatt Oroszország szankciókra számíthat az Egyesült Államok részéről.

Biden arról is beszélt, hogy elég jól ismeri Putyint, és úgy gondolja, hogy az orosz elnöknek nincs lelke. Ezt egyik találkozójukon meg is mondta neki, mire Putyin csak annyit felelt, hogy akkor megértik egymást. Arra a kérdésre, hogy gyilkosnak tartja-e Putyint, Biden igennel válaszolt.

Orosz részről Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke reagált Biden szavaira. „Senkinek sem szabad így beszélni a vezetőnkről” – írta a Telegram-csatornáján. „Biden mai kijelentése túlmegy a józan ész határán. Így nem viselkedhet egy olyan ország vezetője, amely a demokratikus elvek és az erkölcs hordozójának szerepére pályázik. Így beszélni az államfőnkről senkinek sem megengedett”.

(Reuters/MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!