Sok konteóhívő is lehet a kormány amerikai lobbistája által elveszített 15 ezer Twitter-követő között

2021. január 13. – 12:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter korábban azt közölte, hogy 70 ezer, összeesküvés-elméleteket terjesztő felhasználót törölt péntek óta. A törlési hullám miatt lehet most 200-zal kevesebb követője Kovács Zoltánnak, a kormány nemzetközi szóvivőjének, de a Szabad Európa cikke szerint ennél sokkal többet veszíthetett a kormány amerikai lobbistája, David Reaboi.

Vele azért kötöttek szerződést, hogy javítsa a magyar kormány amerikai megítélését. David Reaboi nagy támogatója Donald Trumpnak, és főleg a Twitteren aktív. Ott tavaly év végén több mint 125 ezer követője volt, mára azonban ez a szám 110 ezerre csökkent.

Ez összefügghet a Twitter törléseivel, főként olyan felhasználókat töröltek, akik a QAnonhoz kötődő összeesküvés-elméleteket posztoltak múlt héten, miután Donald Trump elnök erőszakos támogatói betörtek a Capitoliumba.

Reaboi egyébként nem osztja meg közvetlenül a mindenféle bizonyíték nélküli kijelentéseket, de támogatóan nyilatkozik az azokat terjesztőkről. A Twitter törlési hullámát irtásként értékelte, és szerinte a kitiltások nem azért történtek, mert a felhasználók összeesküvés-elméleteket terjesztettek volna – írja a lap.

Az amerikai szélsőjobbról érkező lobbista Magyar Nemzetnek adott interjúját mi is szemléztük, Reaboi ebben demokrata zsarnokságról, agresszív LMBTQ-közösségekről és a Joe Bidennek való behódolásról is beszélt. Valamint azt is elmondta, hogy Donald Trumpot nagyszerű elnöknek tartja, szerinte Ronald Reagan óta nem volt ilyen kiváló elnöke Amerikának.

Arról pedig, hogy milyen perverz összeesküvés-elmélet fűti a washingtoni zavargásokat, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!