Trump békésen fogja átadni a hatalmat saját magának, ígéri az USA külügyminisztere

2020. november 10. – 22:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zökkenőmentes lesz az átmenet az első és a második Trump-kormány között – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CNN videója szerint, amikor kedden arról kérdezték, hogy készül-e már a hatalom átadására. Később ehhez hozzátette, hogy a minisztérium minden lehetőségre felkészült.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Pompeo az MTI szerint azt mondta: a világ vezető politikusai tisztában vannak azzal, hogy jogi eljárások vannak folyamatban, és ezek lefolytatásához időre van szükség. Szerinte az egész világ az Egyesült Államokra figyel most, ahol „minden szavazatot meg fogunk számolni”, mielőtt az elnököt közvetlenül megválasztó elektorokat kijelöli. Az USA több csatatérállamában követelték Trump szavazói azt, hogy ne számolják meg az összes leadott szavazatot, ez alól Arizona azért jelentett kivételt, mert ott a számlálás leállítása nem kedvezett volna a jelenlegi elnöknek.

Donald Trump annak ellenére sem ismerte még el hivatalosan a vereségét, hogy a szavazatszámlálás adatai alapján már múlt szombaton eldőlt, hogy ellenfele, a demokrata Joe Biden megszerezte az elnökséghez szükséges 270 elektort.

William Barr, a Trump-kormányzat igazságügyi minisztere hétfőn éjjel zöld jelzést adott a november 3-i elnökválasztáson történt, feltételezett szabálytalanságok ügyészi kivizsgálására. Ahogy korábban megírtuk, erre válaszul lemondott az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának választási csalásokkal foglalkozó osztályvezetője.

Ahogy korábban megírtuk, előre lehetett tudni, hogy a számlálás akár napokig el fog húzódni, az eredmények pedig jelentősen változnak majd a kedd éjjeli állapotokhoz képest. Ezt tudta Donald Trump elnök is, aki a voksolás után rögtön csalást kiáltott, de bizonyítékokkal nem állt elő. Sőt, egyes jelek szerint valójában hetek óta arra készült, hogy az egyszeri szemlélődő számára valóban furcsa helyzetben csalással vádolja ellenfelét.

A Négy feszült nappal a választás után győzött végül Biden, de mi tartott eddig? c. cikkünket itt lehet elolvasni >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!