Fotókkal bizonyítja a Fehér Ház: Trump egész nap keményen dolgozik a kórházban

2020. október 5. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton több hivatalos fotót is kiadott a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezelt Donald Trump amerikai elnökről a Fehér Ház: ezeken az elnök különböző szobákban ül egy asztalnál, és vagy koncentráltan olvasgatja a papírokat, vagy épp aláír.

„Semmi sem állíthatja meg őt abban, hogy az amerikai emberekért dolgozzon. HAJTHATATLAN”

– írta az egyik fotó mellé lánya, Ivanka Trump Twitter-bejegyzésében.

(Itt találja a Telex legfrissebb híreit!)

Csakhogy akadtak, akik megnézték a képek metaadatát, vagyis azokat az információkat, amik a fotófájloknál rögzülnek azok készítésekor. Ezekből pedig kiderült, hogy noha a képekből úgy tűnhet, azok lefedik az elnök egész napját, és ő még a Walter Reed Gyógyászati Központban is egész nap csak dolgozik, valójában az alább is látható két fotót 10 perc eltéréssel készítették, az egyiken pedig mintha csak egy üres papírra írna – írja a yahoo news.

Szombaton egy videó is megjelent Trump Twitterén, amin javuló egészségi állapotáról is beszél, ám az egyik pillanatban úgy látszik, mintha köhögne, ám annak sem a hangja nem hallatszik, sem a köhögés nem folytatódik. Többek szerint azért, mert kivágták azt onnan.

Az elnök helyi idő szerint múlt csütörtök éjjel jelentette be a Twitterén, hogy Melania Trump first ladyvel együtt pozitív lett a koronavírustesztjük. Trumpot még pénteken átszállították a Walter Reed Gyógyászati Központba. A Fehér Ház szóvivője akkor azt mondta, hogy elővigyázatosságból viszik kórházba Trumpot, akinek enyhe tünetei vannak. Donald Trump aztán vasárnap kiugrott egy kis kocsikázásra a kórházból azért, hogy egy autóból integetve üdvözölhesse a kórház előtt miatta összegyűlt tömeget.

Trump koronavírusos megbetegedése hatással lehet az amerikai elnökválasztási kampányra is, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!