Trump kocsikázni ment a kórházból, hogy integethessen a tömegnek

2020. október 4. – 23:57

frissítve

Trump kocsikázni ment a kórházból, hogy integethessen a tömegnek

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid időre elhagyta a Walter Reed Gyógyászati Központot az ott koronavírussal kezelt Donald Trump, hogy egy autóból integetve üdvözölhesse a kórház előtt miatta összegyűlt tömeget.

Az elnök maszkban ült a lassan haladó autó hátsó ülésén, ám az nem derült ki a váratlan látogatás közben, hogy az autó többi, szintén maszkot viselő utasát milyen egyéb módon védik az esetleges fertőzéstől.

(A Telex legfrissebb hírei)

Donald Trump a kórházból való kiruccanás előtt videóüzenetben jelentette be, hogy egy meglepetéssel készül. A videóban arról is beszélt, hogy a váratlan látogatás annyira gyors lesz, hogy sokan csak azután látják majd a videót, hogy az egész megtörtént, illetve hogy „sokat tanultam a koronavírusról. Ez az igazi iskola. Nem az olvassuk el a könyveket fajtájú.”

Az előzetes bejelentés nélküli kocsikázás pár percig tartott csak, majd az elnök visszatért a kórházba, ahonnan várhatóan hétfőn engedik ki. Közben az MTI híre szerint Sean Conley, az elnök orvosa vasárnap sajtótájékoztatón elismerte, hogy korábban a valóságosnál jobb képet próbált festeni Trump állapotáról.

Közben Mike Pompeo külügyminiszter is meglátogatta az elnököt, akit jó állapotban talált, és aki jó szokásához híven, ezúttal is nagyon közvetlenül és határozottan kommunikált. Ugyanakkor az újságírók megnyugtatására mondott szavai inkább vészjóslóan hangoztak, mert mint fogalmazott:

minden lehetőségre felkészültünk”.

Joe Biden, a demokrata rivális közben ismét produkált egy negatív tesztet.

Trump betegsége az amerikai elnökválasztási kampányra is kihathat, de azt még az elemzők sem nagyon tudják megmondani, hogyan. Erről itt írtunk bővebben.

(Borítókép: A kórházat váratlanul elhagyó Donald Trump. Fotó: Alex Edelman / AFP )

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!