Legyél te is álhírvadász a Telex szülinapján!

2024. augusztus 19. – 11:06

Legyél te is álhírvadász a Telex szülinapján!

Másolás

Vágólapra másolva

Mi az, hogy álhír? Mi az, hogy tényellenőrzés? A politika elég hajmeresztő definíciókat tud mostanában adni ezekre a kérdésekre, szóval mi most inkább azt mondanánk, hogy mi biztosan NEM:

  • nem a háttérhatalmi gyíkemberek titkos projektje a liberális véleménydiktatúra elérésére, amiben a woke elmevírus beülteti az agyadba, hogy mit szabad gondolnod, és mit nem
  • nem rakétatudomány és nem agysebészet


Hogy mennyire nem, az kiderül a Telex születésnapi buliján szeptember 1-én, vasárnap a Dürer Kertben 16 órától, ahol a lap fact-check csapatának vezetője, Hanula Zsolt mesél arról, miért és hogyan tényellenőrzünk, miről ismerszik meg egy álhír, hogyan lehet fejleszteni a bullshitdetektort, és tényleg betiltották-e a nevetést Észak-Koreában.

És hogy ne csak mese legyen, a közönséggel együtt, élőben is fogunk ellenőrizni pár hírt, hogy mindenki érezze: újságot olvasni valójában egy izgalmas, nyomozós kalandjáték is lehet.

Mindeközben pedig a workshopon túl egy álhírvadász játék is zajlik majd a Dürer Kert területén, ahol a kertben elrejtett álhíreket kell megtalálni és leleplezni.

Ezeken túl pedig koncertekkel, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, workshopokkal, játékokkal, közös főzéssel, meglepetésekkel készülünk. Az ingyenes rendezvény Facebook-eseménye itt található.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!