A The Qualitons és a Makrohang is fellép a Telex 4. szülinapján

2024. augusztus 7. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember elsején a Dürer Kertben ünnepeljük a Telex 4. születésnapját, már délután kettőtől színes programok várják odalátogató olvasóinkat, workshopok, közös főzés, kvíz, könyvbemutató, kiállítás, beszélgetések, vetítések, játékok, gyerekprogramok. Este 19:30-tól pedig a The Qualitons és a Makrohang zenekarok lépnek fel, az estét a Sierra Delta dj-setje zárja.

A The Qualitons az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődését kiváltó zenekara, végigkoncertezték a fél világot Németországtól Spanyolországon át Franciaországig, első magyar zenekarként játszottak Amerika egyik legmenőbb rádiójának, a KEXP-nek a stúdiójában is. A zenekar néhány éves szünet után idén újjá alakult és tavasszal új albummal is jelentkezett, a zenéjükben az afrobeat, a hiphop, az elektronikus hangszerelés, sőt még a nyolcvanas évek bűnüldöző sorozatzenéje is megjelenik rajta.

A Makrohang szintén egy hosszabb szünet után tért vissza tavaly, az egyik legizgalmasabb budapesti koncertzenekar önmagát a „jazz for metalheads” szlogennel határozza meg, akik „kiszámíthatatlan, hangos és szép instrumentális zenét” játszanak, tagjai a Jazzbois vagy a New Fossils zenekarból is ismerősek lehetnek. A fővárosi zenei életbe a tizes években berobbant kultikus triót nyáron több fesztiválon elkaphattátok már, a Telex szülinapján 21 órakor kezdenek.

A koncertek után a Sierra Delta, vagyis a Middlemist Redből ismert Deli Soma és Ürögdi Ábel pakolják majd kedvenc zenéiket.

Fotó: Norbert Kis / © 2023 Norbert Kis, all rights reserved.
Fotó: Norbert Kis / © 2023 Norbert Kis, all rights reserved.


A Telex szülinapjának Facebook-eseménye itt található.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a helyszínen támogatói karszalag is vehető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!