Durva támadás érte a Telexet

2023. június 10. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex szolgáltatásaiban időszakos kimaradások érzékelhetők. Az oldalt támadás érte, ezért lehetnek fennakadások az elérésében. Információink szerint több magyar, kormánytól független kiadványt is hasonló támadás ért a napokban. A kollégáink dolgoznak a helyzet elhárításán, addig is az olvasóink türelmét szeretnénk kérni, ha éppen úgy érkeznek a Telexre, hogy nem érik el.

Idén áprilisban tucatnyi ellenzéki és független online magyar médiaterméket ért sorozatos túlterheléses támadás, többek között a 444 és a HVG is leállt. Az eset után a pécsi önkormányzati tulajdonú PécsMa.hu mutatta be lapunknak, hogy egy ilyen támadással a hekkerek milyen járulékos veszteséget tudnak okozni.

Bő egy éve, 2022 márciusában egy napon érte terheléses támadás a Telex és a 444 oldalait – az eset akkori előzménye, hogy pár nappal korábban az Anonymous nemzetközi hekkercsoport több kormányközeli online portált is elérhetetlenné tett.

A magyarországi terheléses támadások helyzete a Freedom House 2022. októberi jelentésben is szerepelt: a szervezet által „részben szabad” kategóriába sorolt magyar internet helyzetével kapcsolatban a 2021. szeptemberi, előválasztási rendszert ért támadás példáját is felhozták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!