Terheléses támadás érte a Telexet

2022. március 31. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Terheléses támadás (DDOS) érte a Telex szervereit csütörtökön a kora délutáni órákban.

Délután negyed kettő körül, és azután még több alkalommal a szokásos terhelés nagyjából 20-szorosa érkezett lapunk szervereire, az ismeretlenek megpróbálták a címlapunkat is túlterhelni. Informatikus kollégáink mostanra elhárították a fennakadásokat.

Ezzel szinte egy időben a 444.hu szervereit is támadás érte, és a momentum.hu sem volt elérhető, hasonló okokból.

Hétfőn reggel elérhetetlen volt Magyarországon jó pár kormányközeli online újság, de ott másféle akcióról volt szó, azt ugyanis az Anonymous nemzetközi hekkercsoport vállalta magára, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában” – írták.

Azokra a feltört oldalakra így kormánykritikus tartalmak kerültek fel, és a hekkerek azt is megmutatták a nem ilyesmihez szokott olvasóknak, hogy a Fideszről szinte soha semmilyen kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest.

Ha te is fontosnak tartod a kíváncsi, korrekt, kritikus sajtót, akkor legyél a rendszeres támogatónk! A Telex működéséhez elengedhetetlenül fontosak a támogatóink!

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom