2654 az új fertőzött, 40 beteg halt meg egy nap alatt

2022. március 31. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2654 (az előző napi adatokhoz képest -252)
  • Új tesztek száma: 12 622 (az előző napi adatokhoz képest +3834)
  • Új halálos áldozatok száma: 40 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1865 (az előző napi adatokhoz képest -8)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  52 (az előző napi adatokhoz képest -3)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 402 359 (az előző napi adatokhoz képest +152)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 186 939 (az előző napi adatokhoz képest +267)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 843 426 (az előző napi adatokhoz képest +708)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Ezen a hétvégén is lesz oltási akció a kórházi oltópontokon, ahol előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhetik az oltást az oltatlanok és azok is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül választhatnak a 12 év felettiek. Az 5–11 évesek oltására továbbra is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség a házi gyermekorvosoknál és a kórházi oltópontokon.

Magyarországon a hátrányos helyzetűeket érintette legsúlyosabban a járvány, ők a tesztelésből és a védőoltásból is kevésbé részesültek, a halálozás pedig ebben a körben volt a magasabb – mondta Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ megbízott igazgatója a Konszenzus az Egészségért Kör Szakértői (KEKSZ) nevű civil kezdeményezés konferenciáján. A szakember szerint várható hatodik járványhullám is, amelyet érdemes lenne az elmúlt két év tapasztalatai alapján felkészülten várni. Részletek cikkünkben.

Hatvan magyar nem tud majd szavazni a járvány miatt, ennyien jelezték korábban a Nemzeti Választási Irodának, hogy a szavazatukat Sanghajban adnák le, a város teljes lezárása miatt viszont erre nem lesz lehetőség. Hétfőtől a város keleti felében található lakónegyedeket zárták le öt napra, a város nyugati felét pedig péntektől kezdve érinti majd a lezárás. A lezárás idejére az érintett területeken élők nem hagyhatják el az otthonukat, a szükséges használati cikkeket és élelmiszereket pedig kizárólag házhoz szállítás útján szerezhetik be.

Romániában ismét csökkenni kezdett az új fertőzöttek száma, miután – a korlátozások eltörlését követő első két héten – átmenetileg erőre kapott a járvány. Heti összevetésben az utóbbi héten regisztrált 22 662 új eset 10 százalékkal elmarad a megelőző hét napon feljegyzett esetek számától.

A világon 486 827 578 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 138 203 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!