1387 új fertőzöttet találtak, meghalt 59 beteg

2022. március 8. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 1387 (a hétvégi napi átlaghoz képest -563)
  • Új tesztek száma: 3755 (a hétvégi napi átlaghoz képest -10 234)
  • Új halálos áldozatok száma: 59 (a hétvégi napi átlaghoz képest +9)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 2766 (az előző napi adathoz képest +21)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  114 (az előző napi adathoz képest -3)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 397 623 (az előző napi adathoz képest +168)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 176 191 (az előző napi adathoz képest +517)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 822 108 (az előző napi adathoz képest +679)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. A járvány kezdete óta összesen 44 495 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon.

A járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, de az oltási akció márciusban is folytatódik. Ahogyan eddig is, ebben a hónapban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton előzetes regisztráció nélkül kérhetik a koronavírus elleni első, második és harmadik oltást a 12 év felettiek a kórházi oltópontokon.

Feloldották a beutazással kapcsolatos korlátozásokat is, és a kórházak és az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz.

Az 5–11 éves gyerekeket továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehet beoltatni a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Enyhültek a látogatási szabályok az egészségügyi és szociális intézményekben, miután a kormány feloldotta a járványügyi korlátozások többségét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az új miniszteri utasítás szerint egy beteghez naponta legfeljebb két látogató érkezhet 30 percre, míg egy hozzátartozó esetén a látogatási idő egy óra is lehet. Ha a látogatás szabadtéren is kivitelezhető, a látogatók száma nem korlátozott.

A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, de a kórház vezetése egyedi méltányosság alapján engedélyezhet látogatást. A látogatóknak továbbra is kötelező a maszk viselése a kórház és a szociális intézmények egész területén. A koronavírusos betegek ellátását az erre kijelölt kórházak végzik, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, és emellett továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A változásokról részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Elérte a 6 milliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a világon, a Csendes-óceáni Immunizációs Koalíció társelnöke azt mondta, hogy ez az oltatlanok betegsége, és köztük még mindig magas a halálozási arány az egész világon.

A professzor Hongkongot említette példaként, hiszen az országban az elmúlt hetekben megugrott a fertőzöttek száma, néhány hét alatt megteltek a kórházak, és a halálozási esetszám is nagyot ugrott. Ezért márciusban az ország teljes lakosságát tesztelni fogják a koronavírus miatt.

A szigorú óvintézkedések ellenére Kínában is jelentősen emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma.

Szabad viszont az út Balira, miután az indonéz kormány hétfőn eltörölte a karanténkötelezettséget a külföldi turistáknak.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!