Elérte a 6 milliót a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a világon

2022. március 7. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hatmillió ember halt meg a koronavírussal összefüggésben a világon a járvány kitörése óta, írja a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai alapján a SkyNews, amely szerint a különböző enyhítő, lazító intézkedések ellenére a pandémia még közel sem ért véget. A csatorna szerint Tikki Pang, a szingapúri egyetem professzora és a Csendes-óceáni Immunizációs Koalíció társelnöke azt mondta, hogy az oltatlanok között még mindig magas a halálozási arány az egész világon.

Egy nő koszorúkat húz magával az egyik hongkongi temetőben – Fotó: Peter Parks / AFP
Egy nő koszorúkat húz magával az egyik hongkongi temetőben – Fotó: Peter Parks / AFP

A professzor Hongkongot említette példaként, amely még mindig küzd a vírussal, az elmúlt hetekben megugrott a fertőzöttek száma, néhány hét alatt megteltek a kórházak, és a halálozási esetszám is nagyot ugrott. Ezért márciusban az ország teljes lakosságát tesztelni fogják a koronavírus miatt.

„Ez az oltatlanok betegsége, ugyanis a halálesetek és a súlyos megbetegedések főként a lakosság veszélyeztetett, oltatlan rétegét érintik” – mondta Pang.

A halálozási arány továbbra is magas Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és a kelet-európai országokban.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal adatai szerint Magyarországon 150-en haltak meg és 5852 új fertőzöttet találtak az elmúlt hétvégén, kórházban 3615-en voltak, invazív lélegeztetésre 132-en szorultak.

Hétfőtől már nem kötelező maszkot viselni zárt térben, boltokban, tömegközlekedési eszközökön, és feloldotta a kormány a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó tiltásokat is. Már a munkahelyek sem írhatják elő a jövőben alkalmazottaiknak a kötelező oltást, és az számos állami dolgozónak sem kötelező már, így az emiatt felfüggesztett tanárok is ismét taníthatnak a jövőben. A változásokról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!