Meghalt 100 beteg, 7480 új fertőzöttet találtak

2022. február 18. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 7480 (az előző napi adathoz képest -1098)
  • Új tesztek száma: 27 023 (az előző napi adathoz képest -4306)
  • Új halálos áldozatok száma: 100 (az előző napi adathoz képest -15)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 4919 (az előző napi adathoz képest -143)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  201 (az előző napi adathoz képest -5)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 386 416 (az előző napi adathoz képest +1588)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 149 334 (az előző napi adathoz képest +3306)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 781 740 (az előző napi adathoz képest +5540)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. Ötezer alá csökkent a kórházban ápolt betegek száma, utoljára 11 nappal ezelőtt, február 7-én voltak 4919-en kórházban. Az adatok megjelenésekor 288 szerepelt a lélegeztetőgépre szorulókra vonatkozó adatnál, ezért írtuk korábban mi is ezt a számot cikkünkben. Az adat megjelenésekor úgy tűnt, hogy egy nap alatt sokan, 82-en kerültek lélegeztetőgépre, a 444.hu képernyőfotót is készített róla. Jelenleg 201 szerepel, így cikkünket frissítettük és közben kérdéseinkkel megkerestük a koronavírusról tájékoztató oldalt, hogy megtudjuk, mi történt. Amint választ kapunk, ismét frissítjük a cikket.

Ezen a hétvégén is tart az oltási akció: előzetes regisztráció nélkül pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között kérhetik az első, a második, a harmadik oltást a 12 év felettiek a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. A 12 év felettiek öt vakcina közül választhatnak, a 18 év felettiek a negyedik oltást is kérhetik.

Túl vagyunk az 5. hullám csúcsán és enyhül a járvány az NNK osztályvezetője szerint, Galgóczi Ágnes csütörtökön az M1 csatornán azt mondta, elindult a járványhullám leszálló ága. Galgóczi szerint a jelenlegi adatok alapján nem várható az esetszámok újabb ugrásszerű növekedése. Azt is mondta, hogy az elmúlt két hétben a 30-50 év közöttieknél volt a leggyakoribb a fertőzés, előzőleg inkább a gyerekeknél.

Tévedés, hogy senki nem vállalja a felelősséget a vakcinák mellékhatásaiért, ugyanis ha az EU-s gyógyszerügynökség nem ad ideiglenes engedélyt egy vakcinának, de egy tagállam igen, akkor a felelősség az adott tagállamé, így például a Sinopharm és a Szputnyik V esetében Magyarországé. Ennek részleteit fact-check cikkünkben tártuk fel.

Egyetlen esetben mutattak ki koronavírus-fertőzést a pekingi téli olimpián az elmúlt 24 órában, és bár a szervezők nem közölték, kinél, de csütörtökön, helyi idő szerint késő este derült ki, hogy Magyar Márk műkorcsolyázó mintájának vizsgálata pozitív lett, ezért – párjával, Chtchetinina Iouliával – nem indulhat el a párosok pénteken kezdődő versenyében. Pekingben 67 ezer tesztet végeztek el egy nap alatt, összességében január 23-a óta összesen közel 1,5 milliót, ebből 436 lett pozitív.

Pozitív lett a svájci elnök tesztje, az egyébként orvos Ignazio Cassis tünetmentes, és jó egészségi állapotban van. A 60 éves politikus otthonról dolgozik vasárnapig, és semmilyen rendezvényen nem vesz részt, így le kellett mondania a pénteken és szombaton esedékes müncheni biztonságpolitikai értekezletet is, aminek az orosz-ukrán válság miatt van kiemelt jelentősége. Svájcban a tömegközlekedési járműveken és az egészségügyi intézményekben kötelező maszkviselésen kívül gyakorlatilag valamennyi korlátozó intézkedést feloldottak csütörtöktől.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!