Az ünnepek alatt 436 koronavírusos beteg halt meg

2021. december 27. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggel a kormány publikálta az elmúlt négy nap tömbösített járványadatait. Eszerint az elmúlt négy napban összesen 7989 új fertőzöttet igazoltak (56 281 mintavétel alapján), 4063 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 409-en vannak lélegeztetőgépen,

és az ünnepek alatt 436, többségében idős, krónikus beteg halt meg

A kormány felhívja a figyelmet arra, hogy már Magyarországon is terjed a különösen fertőző és rövid lappangási idővel rendelkező omikron vírusvariáns, ezért az oltás felvételére kéri az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat.

December 23-án már 46 omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában, így összesen 61 főre nőtt az igazoltan omikron variánssal fertőzött személyek száma. A Neumann Labsban levett és omikronra újravizsgált 93 mintából pedig 20 volt egészen biztosan omikronos, és volt még néhány, ami nagy valószínűséggel az volt. Ez azt jelenti, hogy az ő mintáik alapján már minden negyedik kimutatott új fertőzést az omikron okozhatja Magyarországon is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!