Oltásellenes-ellenes videót rakott ki a kormány

2021. november 30. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Videóban próbálja meggyőzni az oltáselleneseket a kormány a közösségi oldalán. A Vakcinainfo alig több mint egyperces felvételén Czibula Eszter szakorvos beszél arról, hogy valójában kiket veszélyeztet az oltásellenesség.

Elmondása szerint az oltásellenesek egyrészt komoly veszélyt jelentenek nemcsak saját maguk, de mások számára is. Amikor megfertőződnek, és súlyos betegségük alakul ki, és bekerülnek a kórházba, akkor nagyon súlyos tünetekkel kell harcolniuk az életükért, az orvosok meg szintén nagyon megterhelő harcot vívnak.

Nagyon nehéz gyermekes családapáknak búcsút mondani, főleg azzal a tudattal, hogy megelőzhető lett volna, teszi hozzá a szakorvos. Végül közli: sok olyan emberrel találkoznak a kórházakban, akik oltatlanul, súlyos állapotban kerülnek az osztályra, és leírhatatlanok a tekintetek, amikor tudatosul, hogy mindez elkerülhető lett volna.

Korábban számoltunk be a 444.hu alapján arról, hogy melyik oltás milyen védettséget jelent. A legfontosabb tanulság az, hogy fontos a többszöri oltás, és ki kell várni, hogy valóban kialakuljon a védettség. Később megírtuk, hogy megjelent egy tanulmány, amely vakcinatípusra lebontva mutatja be, mennyire védenek Magyarországon a vakcinák a megfertőződés és a halálozás ellen. Nagyon hatékonyan.

A kormányzati honlap hétfői adatai szerint a beoltottak száma 6 120 959 fő, közülük 5 839 078 fő már a második oltását is megkapta, 2 477 399 fő pedig már a harmadik oltást is felvették. 742 ezren olttattak az múlt heti oltási akcióhéten. A megjelentek 82 százaléka, 609 ezer ember már a harmadik oltásért érkezett. 91 ezren voltak azok, akik eddig oltatlanok voltak, de most megkapták az első dózist. A legtöbb oltást eddig pénteken adták be, aznap 139 520-an jelentek meg.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint a nyugodt karácsony azon múlik, hogy hányan veszik fel a harmadik oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!