Karanténba került egy pilisborosjenői általános iskola négy osztálya

2021. szeptember 17. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg négy osztály van karanténba egy pilisborosjenői általános iskolában, miután kiderült, hogy több diák és két tanár is elkapta a koronavírust. Az iskola igazgatójánál azután kérdeztünk rá, miután az atv.hu-n arról írtak, hogy az egész iskolát karantén alá helyezték.

Dienes Dóra igazgató a Telexnek azt mondta, hogy korábban két alsó tagozatos osztály is karanténba került, tehát az intézményben eddig összesen hat osztály volt érintett. A kialakult helyzetet jelentették a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) és az Oktatási Hivatalnak (OH) is. Az érintett osztályokban a karantén végig digitális oktatásra álltak át.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban azt nyilatkozta, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően az idei tanévben nem kell számítani digitális átállásra. Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón már arról beszélt, hogy az iskolák azért nem állhatnak át digitális oktatásra, mert „általános tilalom van”, a kormány ugyanis azt akarja, hogy az iskolák is működjenek.

A hivatalos javaslat szerint az iskolákban

  • a maszkviselés nem kötelező (de tiltani sem szabad);
  • nem kell mérni a diákok testhőmérsékletét;
  • a padokat sem kell távolabb helyezni egymástól.

Ennek ellenére egyre több intézményben döntenek úgy, hogy szigorúbb járványügyi szabályokat tartanak, mint amit a hivatalos ajánlás előír. Csütörtök óta például kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában, miután egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!