Több középiskolában kötelező maszkot hordani

2021. szeptember 15. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Maruzsa Zoltán szerint nem kell számítani az új tanévben digitális átállásra a magas átoltottságnak köszönhetően.

Egy fővárosi és több vidéki iskolában szigorúbb szabályokat tartanak, mint amit a hivatalos ajánlás előír.

Az osztálytermeken kívül gyakorlatilag mindenhol maszkot kell hordani a budapesti IX. kerületi Leövey Klára Gimnáziumban, a szülők pedig csak akkor léphetnek be az épületbe, ha felmutatták a védettségi igazolványukat, írja a hvg.hu.

A székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikumban is kötelező maszkot viselni az órák között, mérik a diákok testhőmérsékletét is reggelente, illetve az épületbe belépéskor a kézfertőtlenítés is kötelező. A szintén székesfehérvári Jáky József Technikumban is hasonlóak a szabályok.

Több iskolában a diákoknak és a tanároknak nem kell maszkot hordaniuk, viszont a szülők csak akkor vehetnek részt a szülői értekezleteken, ha maszkot viselnek. Egy debreceni általános iskolában csak azoknak az iskolai dolgozóknak és szülőknek nem kell felvenniük a maszkot, akiknek van védettségi igazolványuk. A debreceni Medgyessy Ferenc Gimnáziumban pedig csak a diákok és a tanárok tartózkodhatnak, a szülőktől telefonos és online ügyintézést kértek.

Ezek jóval szigorúbb szabályok, mint amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlott az iskoláknak. A Kásler Miklós által küldött hivatalos javaslat szerint

  • a maszkviselés nem kötelező (de tiltani sem szabad),
  • nem kell mérni a diákok testhőmérsékletét,
  • a padokat sem kell távolabb helyezni egymástól.

A tanévkezdés és a járvány körüli kérdésekről ebben a cikkben írtunk bővebben:

A kormány elengedte a gyeplőt az iskolakezdésre, csak az oltásban bízik

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!