Az iskolák most még nem állhatnak át digitális oktatásra

2021. szeptember 15. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Általános tilalom” van abban, hogy az iskolák taníthatnak-e most digitálisan, mert a kormány azt akarja, hogy az iskolák is működjenek, mondta Gulyás Gergely miniszter a szerdai kormányinfón a Népszava értesülésére, miszerint „lényegében megtiltotta a kormány a digitális oktatást azon iskolás korosztálynak, amelynek tagjai már kaphatnak oltást”.

Gulyás azt is mondta, ha a járványhelyzet romlik, akkor „a kormánynak az a lehetősége megvan”, hogy bezárjon egyes iskolákat, és azok digitális oktatásra álljanak át.

A Népszava írta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy intézkedési tervet küldött ki az iskoláknak, amikben azt írták, hogy egyes osztályok vagy intézmények nem állhatnak át digitális munkarendre azokon az évfolyamokon, ahol már a diákok is megkaphatják a védőoltást. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is azt mondta a lapnak, hogy hatodik osztály felett nincs tanügyi intézkedés az oktatásban.

A Népszava azt is írta, az iskolákat tájékoztató levélben az is áll, hogy bárki (tanár, diák vagy más iskolai dolgozó), aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavíruson, nem minősül kontaktszemélynek, még akkor sem, ha például egy közvetlen családtagja betegszik meg, így karanténkötelezettség sem vonatkozik rá. Gulyás Gergely a kormányinfón erről azt mondta: „ez így van, ezek a pillanatnyi járványügyi szabályok”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!