Továbbra is 300 felett az új fertőzöttek száma, június végén haltak meg annyian, mint most

2021. szeptember 10. – 09:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 323 (az előző napon közölthöz képest: -22)
  • Új halálos áldozatok száma: 6 (az előző napon közölthöz képest: +3)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 220 (az előző napon közölthöz képest: +5)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 30 (az előző napon közölthöz képest: +4)
  • Új mintavételek száma: 14 329 (az előző napon közölthöz képest: +1115)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 834 96 (az előző napon közölthöz képest: +4744)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 541 598 (az előző napon közölthöz képest: +11 319)

A mostaninál magasabb halálozási számot legutóbb június 25-én közöltek a kormányzati tájékoztató oldalon. Bár a kórházban ápoltak száma és kis kilengésekkel az új fertőzöttek száma is emelkedést mutat, az előző heti szennyvízadatok több városban is mérséklődést jeleznek a megelőző, emelkedő tendenciához képest. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi közlése alapján pl. Budapesten, Szegeden csökkenő tendenciát mutatnak a mért adatok, míg a városok többségében stagnálást jeleznek. Egyedül Szolnokon emelkednek az értékek. Ez biztató jel is lehet, de az NNK azért felhívja a figyelmet arra, hogy ez a relatíve alacsony betegszámokból is eredhet.

A hét elején Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt nyilatkozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd. Merkely Béla szerint elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

Csütörtöki hír, hogy az oltást elutasító hallgatók nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetemen, korábban a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, az Egészségügyi Karán, a Fogorvostudományi Karán, a Gyógyszerésztudományi Karán, a Népegészségügyi Karán tanuló diákoknak írták elő az oltást.

Pécsen 17 óvodás került karanténba szerdán, miután az egyik gyerekről kiderült, hogy koronavírusos. Az érintett csoportban dolgozó négy munkatársnak viszont nem kellett hatósági karanténba vonulnia, mivel ők korábban megkapták a védőoltást. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában korábban arról beszélt, hogy mostanra a pedagógusok, iskolai dolgozók 85-90 százalékban be vannak oltva intézményi átlagban, és azt is mondta, hogy egyelőre biztosan nem tervezik a maszkviselés, illetve a testhőmérséklet-mérés visszavezetését az iskolákban.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!