Egy nap alatt 134 új fertőzöttet találtak, egy ember meghalt

2021. augusztus 25. – 09:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 134 (az előző napihoz képest +52)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 1 (az előző napihoz képest: -1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 92 (az előző naphoz képest: +11)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 13 (az előző naphoz képest: +2)
  • Napi mintavételek száma: 9346 (előző napihoz képest: +3991)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 709 197 (az előző naphoz képest: +5314)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 504 205 (az előző naphoz képest: +840)

A koronavírusról tájékoztató oldal közlése szerint a gyógyultak száma jelenleg 773 569, az aktív fertőzöttek száma még mindig csökken, most 7713 fő. Továbbra is kérik, hogy aki nem oltatta be eddig magát, az pótolja, mert a delta variáns Magyarországon is terjed. A 12 év felettiek számára oltási kampányt szerveznek az iskolákban, és azt írják, a szülők még jelezhetik az intézmények számára, hogy kérik-e a gyerekek oltását. Harmadik oltást eddig 219 ezren vettek fel.

A járvány gyorsulását mutatják a szennyvízadatok is: Budapesten és Szegeden erősen emelkedő tendencia jellemző, de más nagyvárosokban is mértek enyhe emelkedést a 33. héten. A múlt heti szennyvízmintákban a SARS-CoV-2-koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában elmondta, hogy a kormány egész nyáron azon dolgozott, hogy felkészüljön a negyedik koronavírus-hullámra, például szerveztek iskolai oltásokat az iskolakezdésre, a harmadik, emlékeztető oltások elindítása is sikerült, már több mint 170 ezren regisztráltak. Azt ő is kiemelte, hogy vannak olyanok, akik még az első oltásukat sem kapták meg, a negyedik hullám pedig elsősorban őket fenyegeti, ezért szeptemberben új oltási kampányt indítanak. A miniszterelnök

arra kért mindenkit, hogy vegyenek rá még egy embert az oltásra, és akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

Noha Orbán Viktor szerint a maszkviselés alapvetően kevés a fertőzés terjedésének megakadályozására, a Magyar Orvosi Kamara azt javasolja, hogy zárt terekben térjenek vissza az emberek a maszk használatához.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!