Magyar Orvosi Kamara alelnöke: Zárt terekben ajánlott visszatérni a maszk használatához

2021. augusztus 20. – 21:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a legtöbb helyen nem kötelező a maszk viselése, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke szerint zárt térben mégis ajánlott visszatérni azok használatához. Még ha be is vagyunk oltva, érdemes felvenni a tömegközlekedésen, bevásárlásnál, a moziban és a színházban is, nyilatkozta a 444-nek Lénárd Rita alelnök.

A szakemberek szerint valamilyen formában hosszabb távon is velünk fog maradni ez a vírus, ezért nem árt, ha hozzászokunk, hogy a maszk is a mindennapjaink része marad. Lénárd szerint ez a megelőzés fontos része, amit egyszerűen meg kell tanulni és el kell fogadni.

A kamara alelnöke szerint tömegbe nyílt tereken sem érdemes maszk nélkül menni – ez érvényes a koncertekre és az olyan tömegeseményekre is, mint a tűzijátéknézés.

Pedig a kormány éppen az ilyen a tömegrendezvényeken – az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt – enyhített a járványügyi korlátozásokon. Ezeken az eseményeken nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, a programok bárki számára szabadon, korlátozások nélkül látogathatók.

Lénárd szerint ideje lenne védettségi igazolványhoz kötni az éttermek belső tereinek használatát és a színházak, mozik látogatását – ez növelhetné az oltási hajlandóságot. Az alelnök egyébként kifejezetten jónak tartja, a diákok tanév eleji oltását. A MOK szeretné, hogy mindenki számára hasonlóan egyszerűen elérhetőek legyenek az oltások: mobil oltópontokkal érjék el azokat, akik nem tudnak regisztrálni vagy messzebb utazni az oltásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!