35 új fertőzött egy nap alatt, 15-en vannak lélegeztetőgépen

2021. augusztus 10. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 35 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest – 121)
  • Napi elhunytak száma: 0 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest – 4)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 87 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 12)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 15 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 4)
  • Új mintavételek száma: 4076 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest – 15 286)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 654 096 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 4 971)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 494 110 (az összesítetten kiadott hétvégi adatokhoz képest + 2 723)

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 759 033 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 20 976 főre csökkent.

Hétfőn ismét összesítve közölte a hétvégi adatokat a koronavírusról tájékoztató hivatalos oldal: 156 új fertőzöttet találtak, 4-en haltak meg a koronavírus miatt.

Ismét stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. A 31. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja minden vizsgált településen stagnál, az elmúlt hetekben tapasztalt koncentrációnövekedés megállt. Valamennyi nagyvárosban alacsony a koncentráció, kivéve Kaposvárt, ahol mérsékelt.

A tavalyi halálozási többlet szinte egésze a nyugdíjasok elvesztéséből adódott. A KSH heti statisztikáiból látszott, hogy 2020 utolsó harmadában kiemelkedően megnőtt a 65 év felettiek körében a halálozás, a kormányzati portálról pedig kiderült, hogy november-decemberben 75 év felett volt a koronavírusban meghaltak átlagéletkora. A 24.hu a a Magyar Államkincstártól azt nem tudta ugyan meg, hogy a nyugdíjasok közül hány áldozatot szedett a koronavírus, azt azonban igen, hogy hány nyugdíj szűnt meg halálozás miatt. Az előző évekkel összevetve ebből következtet arra, hogy hány nyugdíjas halhatott meg a járvány miatt. Az elhunyt nyugdíjasok száma 2017 és 2019 között évente 95 ezer körül alakult, ehhez képest kiugró a tavalyi 104 ezres érték: 10 százalékkal több nyugdíjas halt meg 2020-ban, mint az előző években.

A BioNTech vezére szerint egyelőre felesleges változtatniuk a vakcinájukon. Az eddig megjelent koronavírus-variánsok miatt egyelőre nem kell fejleszteni a BioNTech–Pfizer oltóanyagát, bár a későbbiekben szükség lehet rá, mondta a német BioNTech ügyvezetője, Ugur Sahin. „Elég valószínű, hogy a következő 6-12 hónapban olyan újabb variánsok jelennek meg, amelyek már igénylik a vakcinák adaptálódását is, de jelenleg szükségtelen módosítani rajtuk” – mondta Sahin újságíróknak. Az ügyvezető szerint nagyon fontos az, hogy mikorra időzítik a vakcinák frissítését. Szerinte csak akkor szabad ilyenről dönteni, ha a vakcina nem vált be, vagy csak gyenge védelmet nyújt.

A BioNTech több mint 2,8 milliárd eurós profitot termelt 2021 második negyedévében, és számolhat azzal, hogy jól megy majd az üzletük a következő hónapokban is, mert egyre több országban kaphatnak emlékeztető oltást vakcinájukból az állampolgárok. A német cég a Pfizerrel közösen több mint egymilliárd adag vakcinát szállított már le a világ több mint száz országába.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!