A BioNTech vezére szerint egyelőre felesleges változtatniuk a vakcinájukon

2021. augusztus 9. – 18:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddig megjelent koronavírus-variánsok miatt egyelőre nem kell fejleszteni a BioNTech–Pfizer oltóanyagát, bár a későbbiekben szükség lehet rá, mondta a német BioNTech ügyvezetője, Ugur Sahin.

„Elég valószínű, hogy a következő 6-12 hónapban olyan újabb variánsok jelennek meg, amelyek már igénylik a vakcinák adaptálódását is, de jelenleg szükségtelen módosítani rajtuk” – mondta Sahin újságíróknak.

Az ügyvezető szerint nagyon fontos az, hogy mikorra időzítik a vakcinák frissítését. Szerinte csak akkor szabad ilyenről dönteni, ha a vakcina nem vált be, vagy csak gyenge védelmet nyújt.

„Egy mostani döntés meghozatala három vagy hat hónap múlva rossznak bizonyulhat, ha egy másik variáns dominál. Ezért megfelelően kell időzíteni a döntést” – mondta az ügyvezető, aki hangsúlyozta, hogy a vírus alaptörzséből készített emlékeztető vakcina elegendő védelmet jelent.

Ahogy arról írtunk, a BioNTech több mint 2,8 milliárd eurós profitot termelt 2021 második negyedévében, és számolhat azzal, hogy jól megy majd az üzletük a következő hónapokban is, mert egyre több országban kaphatnak emlékeztető oltást vakcinájukból az állampolgárok. A német cég a Pfizerrel közösen több mint egymilliárd adag vakcinát szállított már le a világ több mint száz országába.

(via AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!