Mostantól lehet időpontot foglalni a harmadik oltásra

2021. július 29. – 15:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt az időpontfoglaló rendszer a harmadik oltásra csütörtökön, az eeszt.gov.hu felületén a kórházi oltópontokra lehet regisztrálni.

A kormányzati portálon azt írják, az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint négy hónapja kapta meg. Az egydózisú Janssen-vakcina esetében természetesen az első oltástól számítják a négy hónapot.

Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlják a harmadik oltás felvételét, amelyre augusztus 1-től lesz lehetőség. Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn írta meg az egészségügyi szolgáltatóknak, melyik vakcinatípusra milyen másikat javasol harmadikként adni. A levelet Müller Cecília országos tisztifőorvos jegyezte, de Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter is jóváhagyta, és mint cikkünkben írtuk, tartalma nem aratott osztatlan sikert a szakértők körében.

A hivatalosan heterológ oltási sornak nevezett, a mindennapokban vakcinamixnek vagy vakcinakoktélnak is hívott oltáskeverés az utóbbi hónapokban egyre több figyelmet kapott, és április elején már mi is részletesebben írtunk a hátteréről. Mivel azonban pár nap múlva már tényleg elkezdik beadni a harmadik oltást, egy újabb cikkben átnéztük, mit tudunk róla, megéri-e, milyen buktatói lehetnek, és mikre érdemes figyelni.

Itt találja, hogy az NNK tájékoztatása szerint melyik vakcinára mi adható harmadikként:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!