Több mint ötszáz szlovákiai szurkoló volt kint a magyar–portugálon, közülük 270-en jelentkeztek tesztelésre

2021. június 18. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint ötszáz szlovák állampolgár járt kedden Budapesten a Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzésen. Közülük később 270-en jelentkeztek Szlovákiában koronavírustesztre – írja a Parameter.sk.

Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter a DenníkN-nek azt nyilatkozta, fontolóra veszik a kötelező karantén alkalmazását azoknak, akik elhallgatják, hogy magas kockázatú országokból tértek vissza Szlovákiába. A szlovák egészségügyi minisztérium a mobilszolgáltatók segítségével derítette ki például, hogy mennyi szlovák állampolgár volt a budapesti Eb-meccsen. A miniszter szerint azok, akik hazatérés után regisztrálnak az „E-hranica” rendszerbe, mentesülnének a kötelező karantén alól. A Magyarországról érkezőknek jelenleg nem szükséges regisztrálniuk magukat ezen a felületen.

Pozsonyban kifejezetten aggódnak a keddi Eb-meccs járványügyi következményei miatt. A szlovák egészségügyi minisztérium azt kéri a Puskás Arénában kint lévő szurkolóktól, hogy jelentkezzenek, és még ingyenes PCR-tesztet is adnak nekik. Portugáliában az elmúlt napokban aggasztóan megugrott a fertőzésszám, éppen akkor, amikor több százan jöttek Budapestre, hogy a maszk nélküli telt házas meccsen szurkoljanak.

Szurkolók a Magyarország–Portugália Európa-bajnoki meccs előtt 2021. június 15-én – Fotó: Ajpek Orsolya / Telex
Szurkolók a Magyarország–Portugália Európa-bajnoki meccs előtt 2021. június 15-én – Fotó: Ajpek Orsolya / Telex

A szlovák kormány attól tart, hogy a magyar–portugál meccs berobbanthatja az indiai variánst a régióban. A szlovák minisztérium arra figyelmeztet, hogy ugyan Magyarországon most jó a helyzet járványszempontból, de Portugáliában emelkedik a fertőzésszám. A portugáloknál ráadásul egyre több az új megbetegedések között a fertőzőképesebb indiai variáns, ami miatt egyre több ország beszél arról, hogy közeleg a negyedik hullám Európában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!