Már le lehet írni a Facebookon, hogy a koronavírus emberi eredetű is lehet

2021. május 27. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook nem fogja eltávolítani azokat a posztokat, amikben az áll, a koronavírus emberi eredetű, vagy tudatos gyártás eredménye volt, mondta a cég szóvivője a Politicónak.

Az, hogy a vírus laboratóriumi körülmények között készült, a világjárvány elején még összeesküvés-elméletnek számított. Az amerikai köztudatban akkor fordult a kocka az elmélettel kapcsolatban, amikor nemrég a Wall Street Journal arról cikkezett, a vuhani virológiai labor három munkatársa megbetegedett 2019 novemberében, a vírusra jellemző tünetekkel.

Márciusban még arról írtunk, hogy a WHO szerint „a legkevésbé valószínű, hogy a koronavírus egy laborból szökött meg”, május elején viszont már 18 kutatókövetelte, hogy vizsgálják ki rendesen a víruslabor-elméletet. Szerdán Joe Biden elnök felkérte az amerikai hírszerzést, hogy vizsgálják meg, laboratóriumi körülményekből származhat-e a covid. Biden kilencven napos határidőt adott a vizsgálatnak.

A Facebook februárban döntött úgy, hogy minden olyan posztot, ami utalást tesz a vírus lehetséges laboratóriumi eredetére, törölni fogja. A szóvivő szerint viszont a új viták azt eredményezték, hogy ezt a tételt kihúzzák a listáról. A közösségi oldal csapata továbbra is együtt fog működni egészségügyi szakemberekkel, hogy naprakészek legyenek a vírussal kapcsolatos információik.

A Politico információi szerint a Twitter és a Youtube egyelőre még nem tervez hasonló lépést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!