Hiába terjedt a hír, nem lehetett vasárnap időpontot foglalni a Pfizer-oltásra

2021. május 9. – 20:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végigfutott szinte a teljes magyar online sajtón a hír, miszerint vasárnap újabb Pfizer-oltási akciót hirdet a kormány, és az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén foglalhatnak majd időpontokat a 18−59 évesek.

Elsőként a Népszava értesült erről, viszont tévesen, a Hvg.hu megkeresésére ugyanis a Koronavírus Sajtóközpont azt közölte:

„Értesülése téves. Nem lehet ma Pfizerre időpontot foglalni.”

A sajtóközpont a válaszát kiegészítette azzal, hogy továbbra is regisztrálhatnak Sinopharmra, AstraZenecára és Szputnyikra azok, akik beoltatnák magukat a koronavírus ellen. A Pfizer−BioNTech-vakcinára a foglalást legközelebb „kizárólag az érvényes regisztrációval rendelkező 16−18 évesek számára” nyitják majd meg, de egyelőre még ők sem tudnak időpontot foglalni.

Mindenesetre az kérdéseket vethet fel, hogy bár a Népszava cikke vasárnap 12:30-kor jelent meg, a Koronavírus Sajtóközpont csak órákkal később, már a hír elterjedése után cáfolta meg a hírt újságírói megkeresésre – cikkünk megjelenéséig pedig nem jelentettek meg közleményt az MTI-ben az esetről. A héten a sajtószabadság világnapja alkalmából írtunk arról, mennyire nehéz a járványügyekben tájékozódni és tájékoztatni, cikkünket a témában itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!