Már az Astrára is lehet időpontot foglalni, nem csak a kínaira

2021. április 28. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is jelezte: kedd estétől már nemcsak a kínai Sinopharmra, hanem az AstraZenecára is lehet az oltópontokra előzetes időpontot foglalni online.

Most már az AstraZenecára is kínál fel foglalási lehetőséget az oltópontokra a központi online rendszer – jelezték olvasóink. Az időpontfoglaló az EESZT-n érhető el, azok tudják igénybe venni, akiket még egyszer sem oltottak és van érvényes regisztrációjuk.

Az online időpontfoglaló múlt pénteken indult el, első körben a Sinopharmra lehetett időpontot foglalni erre a hétre, hétfőtől szerdáig. A regisztráltak a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd kiválaszthatják, hogy mikor és melyik településen, és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalást már nem tudja módosítani.

Most először már az oltástípusok között is lehet választani, a kínai mellett ugyanis megjelent az AstraZeneca is a jövő heti időpontokra.

Olvasói fotó
Olvasói fotó

AstraZenecából ezen a héten összesen 343 ezer adag érkezik, bizonyára ezeket kezdik a jövő héten oltani. Sinopharmból ennél is jóval több, egymillió dózis jött a héten, de érkezett 480 ezer Szputnyik és 355 ezer adag Pfizer is. Müller Cecília kedden arról beszélt, hogy most már Magyarországon is rendelkezésre áll, széles palettán az a védőoltás-mennyiség, amellyel mindenkit védetté tehetnek, és már csak az embereken múlik, hogy éljenek a védőoltás lehetőségével.

Az adatokból az látszik, hogy nagyjából egy hét múlva már több oltóanyag lesz az országban, mint ahányan regisztráltak oltásra: idáig 3,7 millió ember kapta meg legalább az első oltását, miközben a regisztráció lassult, egyelőre 4,5 milliónál tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!