Elindult az online időpontfoglaló, hétfőtől szerdáig Sinopharmot lehet kérni

2021. április 23. – 09:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyílt az online oltási időpontfoglaló, olvasható a kormányzati koronavírus-oldalon. Mostantól már minden, még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására.

Most Sinopharm-vakcinára lehet jelentkezni: aki regisztrált, az bármelyik, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfőre, keddre vagy szerdára.

Az időpontfoglalót itt lehet elérni>>>

A tajszám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy mikor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalását már nem tudja módosítani.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolását ki is lehet nyomtatni.

Az oltásra vinni kell a személyi igazolványt, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás-visszaigazolást is.

Orbán Viktor pénteken reggel jelentette be, hogy megvan a 3,5 millió oltás, ami azt jelenti, hogy szombaton megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Később, a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elmondta azt is, hogy várhatóan szerdán vagy csütörtökön lesz meg a négymillió beoltott, és akkor egy sor helyre bejuthatnak azok, akik már megkapták a védettségi igazolványukat. Mehetünk majd színházba, koncertre, moziba, cirkuszba, edzőterembe, könyvtárba, múzeumba, uszodába, állatkertbe, kalandparkba, játszóházba, sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek zárt helyiségei is.

Ebben a cikkben röviden, tömören összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell az itthon felhasználható vakcinákról, így a Sinopharmról is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!