Kemenesi Gábor: A teraszokon bulizós képek szereplőit még alig oltották be, de a járvány még mindig tart

2021. április 25. – 22:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kemenesi Gábor biológus, víruskutató a Facebookon tett közzé egy képet arra válaszul, hogy mit gondol a terasznyitásról.

Kemenesi szerint ezt nem buliként kell megélni, hanem

felelősségként

a még nem beoltottakért, akik továbbra is veszélyben vannak, kórházba kerülhetnek, illetve a korlátozások miatt szenvedő vendéglátó ágazatért.

Arra is figyelmeztet, hogy a szombati bulizós képeken szereplő 18-40 közötti korosztály még nagyon kis arányban, 10-25% között lehet csak átoltott, viszont a járvány még mindig tart.

Kemenesi nemrég a negyedik hullámról beszélt, ami szerinte be fog következni.

Szombaton több mint kétszázan haltak bele a vírusba, és 2328 fertőzöttet találtak és még mindig több mint hatezren vannak kórházban, közülük 790-en szorulnak lélegeztetőgépre. A halálos áldozatok között van egy háromhónapos kisbaba és két alapbetegség nélküli huszonéves fiatal is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass