Egy három hónapos gyerek is szerepel a koronavírusos elhunytak szombati listájában

2021. április 25. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A baba örökletes izombetegségben szenvedett, de az elmúlt 24 órában két alapbetegség nélküli huszonéves is életét vesztette a kórral összefüggésben.

Egy három hónapos csecsemő is szerepel a koronavírusos elhunytak között a hivatalos járványügyi adatokat ismertető honlapon. A koronavirus.gov.hu szerint a csecsemő örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett.

Korábban meghalt egy 8 hónapos csecsemő is Magyarországon a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ugyanakkor arról a tragédiáról Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, a baba halálához a Meningococcus okozta vérmérgezés vezetett. Ennek ismertebb fajtája az agyhártyagyulladás, a másik, amikor teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt vagy egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsemő szervezetét is meg tudja támadni a baktérium. A ritka betegség sok szervet egyidejűleg érint, gyors lefolyású és halálos kimenetelű lehet. Az országos tisztifőorvos akkor azt hangsúlyozta, hogy a laborvizsgálatok egyértelműen megerősítették, hogy nem a koronavírus volt a halál oka, mivel azonban a gyerek környezetében sok volt a fertőzött, és nála is kimutatták a betegséget – amely nem igazán okozott tüneteket –, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a csecsemőt feltüntetik az elhunytak között.

A vasárnap közzétett adatközlés alapján az elmúlt 24 órában ismert alapbetegség nélkül hunytak el többen, köztük egy 23 éves férfi és egy 26 éves nő, de rajtuk kívül ötven év alatt volt még hét áldozat, a többségük férfi.

A szombati járványügyi adatokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide >>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!