Vannak olyan szállásadók, akik nem kérnének védettségi igazolványt

2021. április 24. – 21:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak olyan szállásadók, akik ha rajtuk múlna, nem kérnének védettségi igazolványt a vendégektől – ez derült ki az RTL Híradóból.

Tavaly november óta várják a szállodák, hogy ne csak az üzleti ügyben utazók, hanem az üdülni vágyók számára is megnyithassanak. Orbán Viktor azt mondta, erre már nem sokat kell várni, ha meglesz a négymillió beoltott ezek a helyek következnek.

Több szállásadó azonban nem kérné a védettségi igazolványt, legalábbis erről lehetett olvasni a csatorna által összegyűjtött Facebook-posztokban. Az egyik szállásadó ezt azzal indokolta, hogy nem akar különbséget tenni a vendégek között.

Egy kiskunfélegyházi szállásadó azt írta az RTL-nek, több vendége lemondta a foglalását, mert nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A tulajdonos azt is hozzátette: ha kötelező lesz kérniük, kérni fogják, ha nem lesz kötelező, nem fogják kérni.

Az RTL megkérdezte a kormánytól, hogy ki és hogyan fogja majd ellenőrizni a szállásadókat, hogy valóban minden vendégnek van-e védettségi igazolványa, a kormány azt válaszolta: időben tájékoztatják majd az embereket.

Egy kártya mind felett

Egy hónapja az egyik kollégánk próbálta kideríteni, hogy mit kezdhet kártyájával, milyen jogosultságokkal jár együtt, de konkrét választ nem kapott. Kereste a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztatóoldalon, de ott semmi nyoma ennek az információnak. Felhívta a polgármesteri hivatalának ügyintézőjét, de ő sem tudott erre mit mondani. Végül a híres 1818-as számon, a kormányzati ügyfélvonalon is próbálkozott. Az itteni ügyintézővel abban maradtak, tegye el a fiókba a kártyát, egyszer majd csak jó lesz valamire.

Gulyás Gergely a március 25-i kormányinfón azt mondta, később hozzák nyilvánosságra, hogy mik lesznek a védettségi igazolvány plusz jogosultságai. Orbán Viktor az április 9-i rádióinterjújában azt mondta, már közel vagyunk ahhoz, hogy a védettségi igazolványt használhassuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!