Szabadnap jár a fővárosi cégek dolgozóinak, ha beoltatják magukat

2021. április 23. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást” – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán.

Karácsony hozzátette, hogy február óta plakátokkal buzdítják a budapestieket, hogy regisztráljanak az oltásra. „Arra kértem a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot annak a munkavállalónak, aki felvette az oltást, hogy így is motiváljuk a fővárosi dolgozókat” – írta.

A magyar Erste Banknál is ezzel a módszerrel próbálják motiválni a dolgozóikat, hogy oltassák be magukat. A home office-ban lévők egy, a bejárós munkatársak két szabadnapot is kapnak, miután bemutatták az oltást igazoló plasztikkártyát annak kézhezvétele után.

A főpolgármester megemlítette, hogy a fővárosi fenntartású intézményben dolgozó vagy lakó, veszélyeztetett csoporthoz sorolt emberek védettségét a következő napokban antitestteszttel fogják ellenőrizni. Karácsony szerint így megbizonyosodhatnak arról, hogy valóban biztonságban vannak-e.

A közel 1500, a fővárosi szociális és hajléktalanellátásban lakót és dolgozót érintő kutatásban azt nézik meg, hogy a betegségen-oltáson átesettek vérében termelődött-e a védettséghez szükséges antitest, és milyen mennyiségben.

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta, várhatóan szerdán vagy csütörtökön lesz meg a 4 millió beoltott, és akkor egy sor helyre bejuthatnak azok, akik már megkapták a védettségi igazolványukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!