Egy nap alatt meghalt 213 ember a hivatalos statisztika szerint, több mint ötvenezren kapták meg az első oltást

Egy nap alatt meghalt 213 ember a hivatalos statisztika szerint, több mint ötvenezren kapták meg az első oltást
Pedagógusokat oltanak Miskolcon – Fotó: MTI/Vajda János

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 3874 (előző naphoz képest: –2692)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 213 (előző naphoz képest: +2)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 11 806 (előző naphoz képest: +235)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1451 (előző naphoz képet: +11)
  • Az első dózissal oltottak száma: 2 362 839 fő (+50 338 a vasárnapi közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 913 012 fő (+7895 a vasárnapi közlés óta).

A központi koronavírus-oldal hétfői adatai szerint a magyar lakosság 23,7%-a már kapott oltást, szemben az uniós 12,6%-os átlaggal. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 83%-a már megkapta az oltást.

Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett a szakrendelőket is bevonták az oltásba, a kijelölt tizennyolc szakrendelőben hétfőn is oltják a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat. Vasárnap AstraZeneca vakcinát szállítottak ki a kormányhivatalokba.

A magas járványügyi adatok ellenére az operatív törzs húsvétkor nem tájékoztat, legközelebb kedden állnak a nyilvánosság elé. Orbán Viktor miniszterelnök viszont nagypénteken sem hagyta ki a szokásos péntek reggeli rádióinterjúját. Ebben egyebek mellett arról is beszélt, hogy április 13-ra elérhetjük a hárommilliós beoltottságot. Húsvétvasárnap pedig a Facebook-oldalára felkerült videóban arról beszélt, hogy jó esély van arra, hogy

„a húsvét utáni első, második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott”.

Vasárnap hajnalban tűz volt a hatvani kórház Covid-részlegén, három kórtermet ki kellett üríteni az első emeleten. Senki sem sérült meg.

A világon 131 212 766 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 852 462, a gyógyultak száma 74 417 577 – idézte az MTI a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatait. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kövess minket Facebookon is!