Rágyújthatott az egyik beteg, ezért volt tűz a hatvani kórházban

2021. április 4. – 06:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz keletkezett a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén, a Balassi Bálint úton vasárnap hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy kórteremben a berendezési tárgyak égtek.

Frissítés: A Telex úgy tudja, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz azért keletkezhetett, mert az egyik beteg rágyújtott a kórteremben. Információnk szerint a négyágyas szobában három Covid-pozitív beteget kezeltek, de senki nem sérült meg.

A tüzet a hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, valamint a kórház fali tűzcsapjáról rövid időn belül eloltottak. A tűz a kórterem ablaka alatt álló sátorra is átterjedt, az egységek ennek lángjait is megfékezték.

A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, az intézkedés huszonhárom embert érintett. A második szintre nem terjedt át a tűz és a füst, ott nem volt szükség kiürítésre.

Kérdéseinkkel kerestük a kórház vezetését is. Emailben annyit válaszoltak, hogy

„a tüzet az intézmény dolgozói, a városi és megyei tűzoltók rövid idő alatt megfékezték. Az ellátás zavartalan biztosítása érdekében egy nem intenzív Covid-ellátó területet kellett kiüríteni. A kórház dolgozói az érintett területről a betegeket biztonságosan áthelyezték, az épület szellőztetése és elsődleges kártalanítása, valamint a rendőrségi intézkedés folyamatban van. A hatóság az ügy részletes kivizsgálását megkezdte”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!