Fidesz: A baloldali pártok ma is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen

2021. április 5. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz közleményben reagált az ellenzéki pártok hétfőn közzétett közös videójára, amelyben az oltás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A kormánypárt szerint „a baloldali pártok ma is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen. Miközben másokat lebeszélnek, magukat bezzeg sorban beoltatják.”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke április elsején Pfizert kapott, Jakab Péter Jobbik-elnök pedig hétfőn jelentette be, hogy AstraZenecával oltották be húsvéthétfőn.

A Fidesz azt írta, hogy

a brüsszeli vakcinaszállítások lassúsága miatt keleti vakcinák nélkül egymillióval kevesebb ember lenne beoltva ma Magyarországon. Felszólítjuk a baloldali pártokat, hagyják abba a vakcinák elleni aláírásgyűjtést és a kórházak, rendelőintézetek felelőtlen rágalmazását!

Bár már hetek óta ez a kormánypárt narratívája, a Fidesz csak most kezdi a baloldalt oltásellenességgel és kétszínűséggel vádoló online kampányát – derült ki Hollik István, a párt kommunikációs igazgatójának MTI-s nyilatkozatából három napja. „Az oltásellenes kampány – elnézést, hogy így beszélek nagypénteken – bűn: mert az emberek meghalnak” – mondta szokásos pénteki rádiós interjújában Orbán Viktor, amivel a hetek óta hallható kormányzati retorikát folytatta, közelítve azt a vallási nyelvezethez, írtuk meg április elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!