Csak humor volt, hogy miniszterek járnak titkos illegális luxusvacsorákra Párizsban

2021. április 5. – 07:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Humornak” szánta kijelentéseit a francia M6 televízió informátora, aki korábban azt állította, hogy miniszterek részvételével rendeztek illegális luxusvacsorákat Párizs belvárosában, miközben az országban szigorú korlátozások vannak, az éttermek október óta zárva vannak – írja az MTI.

Mi is megírtuk, hogy az M6 péntek este sugározott riportjában egy névtelen forrás azt állította, hogy miniszterek is részt vettek azokon a párizsi illegálisan luxusvacsorákon, ahol sem a személyzet, sem a vendégek nem viseltek maszkot. A rejtett kamerával készült felvételek az M6 szerint a főváros egyik elegáns negyedében készültek. A felvételen látható, hogy a hely bejáratánál egy pincér megmutatja az étlapot, az érkező vendégek pedig maszk nélkül ölelik meg egymást vagy fognak kezet.

A riportban megszólaló egyik szervező, akinek az arca nem ismerhető fel, műgyűjtőnek nevezte magát, és elmondta: a héten két-három hasonló illegális étteremben is vacsorázott, ahol miniszterekkel is találkozott. A kommentelők azonban azonosították az informátort, Pierre-Jean Chalencon műgyűjtőt, a felvétel helyszínéül szolgáló párizsi Vivienne Palota tulajdonosát.

Chalencon az AFP-nek eljuttatott közleményben elismerte, hogy ő hallható a riportban, és közölte:

„humornak” szánta azt, hogy miniszterek is részt vesznek luxusvacsorákon.

Pierre-Jean Chalencon még februárban egy, a közösségi oldalakra feltöltött felvételen elmondta, hogy saját otthonában szokott ebédeket és vacsorákat szervezni Christophe Leroy séffel együtt. Akkor azt állította, hogy hamarosan Gabriel Attal kormányszóvivőt is vendégül látja vacsorára. Attal még vasárnap este elmondta, hogy most látta csak a felvételt, de nem ismeri Chalencont, és nem venne részt semmilyen vacsorán. Attal szerint a felelős politikusoknál létezik egy példamutatási kötelezettség. (Habár vezető politikusok is meg tudnak botlani, ahogy például a norvég miniszterelnöknek is sikerült.)

Rémy Heitz párizsi főügyész vasárnap este jelezte, hogy a vádhatóság mások veszélyeztetésének és tiltott munka gyanúja miatt vizsgálatot indított annak ellenőrzésére, hogy a vacsorákat tényleg az egészségügyi szabályok figyelmen kívül hagyása mellett rendezték meg, illetve az esetleges szervezők és résztvevők személyazonosságának megállapítására.

Részlet az M6 riportjából:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!