A szegedi molekuláris biológus szerint áprilisban nem lenne szabad megnyitni az iskolákat

2021. április 4. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átoltottság tekintetében a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára szerint is egyre jobban állunk, Boldogkői Zsolt szerint két dolog mellett azonban mégsem lenne szabad elmenni.

Szerinte nem lenne szabad megnyitni az iskolákat áprilisban, „mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra”, olvasható Facebook-oldalán. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Komoly gondot okozhat az is, hogy hamarosan elérkezhetünk arra a pontra, hogy „az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, és ezért nem tudunk megszabadulni a vírustól”.

„Le kell törni az oltásellenességet! Hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni. A vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat”

– írta Boldogkői.

A kormány kommunikációja szerint ahhoz, hogy nyitás legyen Magyarországon, legalább 2,5 millió embert kell beoltani, így legkorábban április 12-én vagy 19-én lehet kinyitni az iskolákat, óvodákat, mert előtte kell egy hét a felkészüléshez, mondta március 25-én Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és korábban ugyanerről beszélt Orbán Viktor is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!