Visszafizeti az ötezer forintos előfoglalási díjakat a Nemzetközi Oltóközpont

2021. március 23. – 23:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Oltóközpont nevű magáncég ingyenessé teszi a koronavírus elleni vakcina várólistáját. „A cég a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést” – írja a cég keddi közleménye.

„A mai nappal az időközben változó jogi környezetre reagálva eddigi formájában megszüntetik az előregisztrációt. Egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalás díját, és a továbbiakban efféle anyagi ösztönzők nélkül kezelik a várólistát, amit egyben lezárnak, tehát nem bővítenek tovább” – ismertette a döntést Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője.

„Bár visszautaljuk az összegeket, a listát megtartjuk, és ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát” – áll a közleményben.

A cég ötezer forintért árult a neten „előfoglalási jogot” a Covid-19 elleni vakcinára, ezért a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi eljárást indított ellenük. Az előfoglalás fontossága mellett azzal érveltek, hogy az első hónapokban rendkívül nehéz lesz oltóanyaghoz jutni, ezért jelentkezzenek az előfoglalási programra.

A cég ügyvezetője a Telexnek azt mondta: „Arra számítunk, hogy 2021 első negyedévében engedélyezett oltóanyaghoz fogunk jutni, és így azok, akik az ingyenes állami oltóprogramban csak később vagy egyáltalán nem is kerülhetnének sorra (például a Magyarországon élő külföldi állampolgárok), is hamarosan kaphatnának koronavírus elleni oltást.”

A cég ellen indított eljárásról Kámány is a sajtóból értesült. Arról nem akart nyilatkozni, hogy összesen hányan regisztráltak náluk, és mennyi pénzt fizettek be, annyit azonban elárult, hogy több ezren mondták vissza a regisztrációjukat az állami oltóprogram elindulásával, nekik visszafizették az ötezer forintot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!